Výnimočné raňajky: Vynikajúce celozrnné lievance

30. decembra 2018, 10:48
Kráľovské raňajky: Vynikajúce celozrnné lievance

Na celozrnné lievance budeme potrebovať

Suroviny

100 g hladkej múky, 100 g celozrnnej pšeničnej hladkej múky, 1 lyžička mletej škorice, 2 vajcia, 2 lyžičky kypriaceho prášku, 1/4 lyžičky sódy bikarbóny, 4 lyžice medu, 120 ml cmaru, grécky jogurt, čučoriedky a jahody na ozdobenie

Postup

Celozrnnú a bielu múku zmiešajte s kypriacim práškom, škoricou a sódou. V inej miske zmiešajte cmar, vajce, med a policu jogurtu.

Rozohrejte panvicu, potrite ju olejom a opekajte na nej lievance (2 až 3 lyžice cesta na jeden lievanec) zhruba 1-2 minúty na každej strane.

Podávajte s jogurtom, čučoriedkami, jahodami alebo iným ovocím.

Zdieľať


Naspäť na najnovšie správy

Teraz tiež

Rubriky denníka 24hod.sk